Η χαμένη γνώση της Βίβλου (τ.2)

Γένεση
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
1996
ISBN:
9789600316995
Σελίδες:
191
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η χαμένη γνώση της Βίβλου
Τιμή εκδότη:€11,66
Η τιμή μας: €10,49
Η χαμένη γνώση της Βίβλου (τ.2)
Η Βίβλος δεν αποτελεί απλώς και μόνο μια συλλογή βιβλίων ιστορικών γεγονότων, φιλοσοφίας ή ηθικών, θρησκευτικών και κοινωνικών κανόνων. Για τον αναζητητή της πνευματικής αλήθειας αποτελεί μια κωδικοποιημένη και, ως εκ τούτου, διαχρονική διδασκαλία για την εξέλιξη της ανθρώπινης ψυχής. Περιέχει συμβολισμούς και αλληγορίες, που η κατανόησή τους οδηγεί στον απεγκλωβισμό του νου μας από στερεότυπα δόγματα και στην καθοδήγησή του στην ατραπό μιας πρωτόγνωρης επέκτασης συνειδητότητας.

Η Βίβλος φέρνει το μήνυμα της απελευθέρωσής μας. Έχει τη δύναμη να μας απαλλάξει από τη θλίψη, την ασθένεια, την ένδεια, την αβεβαιότητα, την άγνοια, τον φόβο. Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών της είναι στοιχεία του ίδιου του εαυτού μας. Τα γεγονότα που εξιστορούνται αντιστοιχούν σε εσωτερικές καταστάσεις μας. Σε τελευταία ανάλυση, η Βίβλος είναι ένα εγχειρίδιο αφύπνισης και φώτισης. Αρκεί να μελετηθεί σωστά.

Στον πρώτο τόμο της Χαμένης γνώσης της Βίβλου προσεγγίσαμε την εσωτερική διάσταση των 24 πρώτων κεφαλαίων της Γένεσης. Σε τούτο τον δεύτερο τόμο ολοκληρώνεται η διείσδυσή μας στα αλληγορικά μηνύματα αυτού του σημαντικότερου ίσως από τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Όπως θα διαπιστώσετε, η διδασκαλία -μέσα από τη δραματική τις περισσότερες φορές εξιστόρηση- εξακολουθεί να υπηρετεί τον ίδιο σκοπό: τη μύησή μας στη μεγάλη αλήθεια του πεπρωμένου μας, που είναι η Τελείωσή μας, η αποκόλλησή μας από τα δέσμα της ύλης και η πορεία μας στο Φως του Πνεύματος.
Τίτλος βιβλίου:Η χαμένη γνώση της Βίβλου
Υπότιτλος βιβλίου:Γένεση
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Κουτσούκης Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600316995
Στοιχεία έκδοσης: 1996
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες