Βρόμικη ιστορία

Περαιτέρω στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία του Άρθουρ Άμπντελ Σίμσον
Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
2000
ISBN:
9789603253662
Σελίδες:
348
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βρόμικη ιστορία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Βρόμικη ιστορία
Το παρόν βιβλίο του Έρικ Αμπλερ (1909-1998) αναπτύσσει ένα περαιτέρω επεισόδιο στην αυτοβιογραφία αυτού του εξαθλιωμένου τυχοδιώκτη, του Άρθουρ Άμπντελ Σίμσον -του παλιού γνώριμου απ' το Τοπκαπί στην Κωνσταντινούπολη- που ο φάκελός του στη Ιντερπόλ τον περιγράφει εναλλάξ ως διερμηνέα, σωφέρ, σερβιτόρο, προαγωγό, πορνογράφο και ξεναγό. Αυτή τη φορά ό Σίμσον βρίσκεται στην Αθήνα και προσπαθεί απεγνωσμένα, επισήμως και ανεπισήμως, να αποκτήσει ένα έγκυρο διαβατήριο. Όμως ο κόσμος της νομιμότητας δεν τον έχει ανάγκη (δεν τον είχε ποτέ) και αναγκάζεται να στραφεί στην μαύρη αγορά, όπου τα "έγκυρα" διαβατήρια είναι ακριβά. Αδυνατώντας να πληρώσει μετρητοίς, αναγκάζεται να πληρώσει σε είδος. Οι κακοτυχίες του θα τον φέρουν στην Ερυθρά Θάλασσα και σε διάφορα λιμάνια της Αφρικής, όπου θα βρεθεί άθελά του στη θέση του μισθοφόρου μιας εταιρείας με συμφέροντα σε κάποια θολά νεοσύστατα κρατίδια.
Με τον Άρθουρ Σίμσον, ο Έρικ Άμπλερ δημιούργησε έναν εντυπωσιακό τυχοδιώκτη, άπατρι, εκτός των ορίων. "Η ζωή σας δεν είναι παρά μια μεγάλη βρόμικη ιστορία" του λέει επικριτικά ο Βρετανός υποπρόξενος στην Αθήνα. Μπορεί να είναι αντιηρωικός τύπος, όμως όπου εμφανίζεται οι ίντριγκες πυκνώνουν, το σασπένς εντείνεται, και υπάρχει πάντα αυτό το αλάθητο αίσθημα πραγματικού κινδύνου που διατρέχει όλα τα μυθιστορήματα του Άμπλερ.

Η πικρόχολη αυτή ιστορία, με το πολύ χιούμορ, αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του Έρικ Άμπλερ, του συγγραφέα της θαυμάσιας "Μάσκας του Δημήτριου", που έχει επίσης κυκλοφορήσει στις εκδόσεις Άγρα. Ο Άμπλερ, που το ταλέντο του συγκρίθηκε και αντιπαρατέθηκε στο ταλέντο του Γκράχαμ Γκρην, δημιούργησε με το έργο του έναν φρενήρη και μπαρόκ κόσμο, που επηρέασε συχνά τον Όρσον Ουέλλς.
Τίτλος βιβλίου:Βρόμικη ιστορία
Υπότιτλος βιβλίου:Περαιτέρω στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία του Άρθουρ Άμπντελ Σίμσον
Τίτλος πρωτότυπου:Dirty Story: A Further Account of the Life and Adventures of Arthur Abdel Simpson
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Ambler, Eric, 1909-1998 (Συγγραφέας)
Πεντζίκης, Γαβριήλ Ν. (Μεταφραστής)
ISBN:9789603253662
Σειρά εκδότη:Αστυνομική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2000
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες