Παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα

Μεσογειακή διατροφή, λαογραφία, τέχνη, πολιτισμός
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2009
ISBN:
9789609229500
Σελίδες:
486
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα
Τιμή εκδότη:€60,86
Η τιμή μας: €54,77
Παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα
[...] Με μεθοδικότητα λαογράφου, η κ. Φιορεντίνου και αξιοποιώντας προφορικές μαρτυρίες και γραπτές πηγές, δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα του πλούσιου Χριστιανικού εορτολογίου, όπως αυτό εορτάζεται στη Ζάκυνθο, που περιλαμβάνει δεκάδες γνωστές και άγνωστες γιορτές, γύρω από τις οποίες οργανώθηκαν εκδηλώσεις με άξονα και μέσο την τροφή, επινοήθηκαν συνταγές, μαγειρεύτηκαν φαγητά, δημιουργήθηκαν "αντέτια".

Το δεύτερο προσδιοριστικό επίθετο του τίτλου είναι σχετικό με τον τόπο προέλευσης των συνταγών. Και εδώ η κ. Φιορεντίνου πρωτοτυπεί, αφού είναι το μοναδικό στο είδος του βιβλίο με συνταγές από τη Ζάκυνθο (συνολικά μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού), που απλώνεται, όχι μόνο στα τυπικά φαγητά της Ζακυνθινής κουζίνας που συναντάμε στις παραθαλάσσιες τουριστικές ταβέρνες, αλλά και στα φαγητά του Κάμπου και της Ορεινής Ζακύνθου, δίνοντας έτσι στο βιβλίο και ένα γεωγραφικό προσδιοριστικό χαρακτήρα, που όχι μόνο δεν περιορίζει, αλλά αντίθετα βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τη Ζακυνθινή Φύση και Ψυχή.

Με αναφορές σε λογοτεχνικά κείμενα, όπου συναντώνται συνταγές, αλλά και με την περιγραφή των σκευών παρασκευής τους, το βιβλίο ξεπερνά το χαρακτήρα ενός βιβλίου-οδηγού για το επόμενο τραπέζι μας.

Γίνεται ένα ευκολοδιάβαστο ανάγνωσμα για κάθε ηλικία και φύλο, που μας τέρπει, μας ερεθίζει, μας συγκινεί και με απλό τρόπο μας διδάσκει το σεβασμό στην τροφή και κατ' επέκταση στη Ζακυνθινή, την ελληνική φύση, που απλόχερα μας έχει ευλογήσει με τα δώρα της. [...]

(από τον πρόλογο της Κατερίνας Δεμέτη, Αρχαιολόγου, Διευθύντριας στο Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων)
Τίτλος βιβλίου:Παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα
Υπότιτλος βιβλίου:Μεσογειακή διατροφή, λαογραφία, τέχνη, πολιτισμός
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Φιορεντίνου, Μαρία Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609229500
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2009
Κατηγορίες:Μαγειρική > Παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες