Πρωταγόρας

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2000
ISBN:
9789602930922
Σελίδες:
488
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρωταγόρας
Τιμή εκδότη:€17,96
Η τιμή μας: €16,16
στο καλάθι
Πρωταγόρας
Μόνο η αγάπη για το αντικείμενο ζυμωμένη από τη νεανική ηλικία με πολλά βιώματα και προσπάθειες μπορούν να δώσουν ένα έργο σαν κι αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα στον Έλληνα αναγνώστη ο φίλος μου καθηγητής Κ. Πετρόπουλος σαν συγγραφέας του έργου και αυτός που υπογράφει τις γραμμές αυτές σαν εκδότης.
Γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας λείπει μια ολοκληρωμένη σειρά των αρχαίων συγγραφεών, των Ελλήνων πριν απ' όλα, με μετάφραση και πλούσια σχόλια. Οι καλές μεταφράσεις βέβαια υπάρχουν από ανθρώπους μάλιστα που θυσίασαν τη ζωή τους ολόκληρη στην ανάσταση του αρχαίου λόγου. Λείπει όμως η ολοκληρωμένη σειρά και ο σχολιασμός, από τη μία μεριά καθαρά αρχαιογνωστικός (με την έννοια της απλής πληροφόρησης για τα γεγονότα και τα πράγματα του αρχαίου κόσμου) και από την άλλη προβληματιστικός (με την έννοια της εξέτασης του έργου μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης σκέψης και ευαισθησίας). Σ' αυτό το χώρο λοιπόν θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε καλύπτοντας ένα μέρος από το μεγάλο κενό που υπάρχει.
Με το βιβλίο αυτό εγκαινιάζουμε μια σειρά κι ένα έργο που από τη φύση του οπωσδήποτε ξεπερνάει τα όρια της δικής μας ζωής. Η φιλοδοξία είναι μεγάλη. Ανάλογη είναι και η ευχή που κάνουμε για την παραπέρα πορεία αυτής της δουλείας.
Στέφανος Πατάκης
Αθήνα, Απρίλης 1981
Τίτλος βιβλίου:Πρωταγόρας
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Πλάτων (Συγγραφέας)
Πετρόπουλος, Κώστας Ν., 1930-2019 (Συγγραφέας)
ISBN:9789602930922
Σειρά εκδότη:Ερμηνευτικές Εκδόσεις Αρχαίων Συγγραφέων
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2000
Σημείωση:Περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο.
Εισαγωγή, ερμηνευτικά σχόλια: Κ. Ν. Πετρόπουλου.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες