Θέματα ψυχολογίας του εφήβου

Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2010
ISBN:
9789603336471
Σελίδες:
196
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θέματα ψυχολογίας του εφήβου
Τιμή εκδότη:€13,12
Η τιμή μας: €11,81
Θέματα ψυχολογίας του εφήβου
Μέσα στο φάσμα των ηλικιών της ζωής του ανθρώπου, η εφηβεία κατέχει θέση ευδιάκριτη και χαρακτηριστική. Είναι η ηλικία με τα έντονα χρώματα των αναπτυξιακών κρίσεων και αλλαγών, αλλά και της πρωτότυπης ατομικής και κοινωνικής παρουσίας κάθε αγοριού και κοριτσιού.
Πράγματι ο έφηβος δεν είναι παιδί, αλλ' ούτε και ώριμος. Είναι το παιδί που μεταμορφώνεται προοδευτικά σε νέο. Είναι το μεγάλο παιδί που ετοιμάζεται να εμφανισθεί με νέα σωματική και πνευματική ταυτότητα.
Εκείνοι που συναναστρέφονται εφήβους, μάλιστα δε οι γονείς, ξέρουν καλά ότι τα αναπτυξιακά προβλήματα της εφηβείας είναι πολλά και δύσκολα. Γνωρίζουν ότι η πορεία του νέου ανθρώπου προς την αυτοτέλεια είναι δρόμος μετ' εμποδίων, τροχιά μεγάλων ταχυτήτων, ζωή ασυνήθιστη, παράξενη, προβληματική.
Η ζωή αυτή και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν έχουν τύχει μέχρι σήμερα συστηματικής επιστημονικής εξέτασης. Οι μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πολλές και αξιόλογες.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μικρή συμβολή στο χώρο της Ψυχολογίας τη εφήβου. Με τα θέματά του έρχεται να ρίξει λίγο φως στους σκοτεινούς λαβύρινθους της εφηβείας. Θεωρητικά και εμπειρικά εξετάζει τα προβλήματα των εφήβων και μάλιστα των σχέσεων με τους γονείς τους. [...]
Τίτλος βιβλίου:Θέματα ψυχολογίας του εφήβου
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Κρασανάκης, Γεώργιος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603336471
Στοιχεία έκδοσης: 2010
Σημείωση:Επανέκδοση: 1992, Ιδιωτική έκδοση.
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Γονείς και Παιδιά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες