Ο αφελής Δον Ανουσίμ

Θέατρο
Εκδότης:
Δωρικός
Έτος:
1993
ISBN:
9789602793305
Σελίδες:
181
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο αφελής Δον Ανουσίμ
Τιμή εκδότη:€7,73
Η τιμή μας: €6,96
Ο αφελής Δον Ανουσίμ
Είναι ένα έργο που μας παρουσιάζει μια πτυχή παρμένη από την ισκανική Ιστορία που πολλοί την αγνοούν και πολλοί δε θέλουν να την ξέρουν.

Στη σκηνή εισέρχεται μια πομπή τιμωρημένων (κουκουλοφόροι) που θα πάρουν μέρος σε μια διαπόμπευση δημόσια από δικαστήριο της Ιεράς Εξέτασης. Θρήνος, φωνές πονεμένες ανάμεσα σε σκηνές αγάπης.

Η πομπή μάς πηγαίνει σ' εκείνον τον ξεχασμένο κόσμο που εξακολουθεί να είναι ζωντανός στη μνήμη όλων των Εβραίων (Σεφαρδητών), απ' όλο τον κόσμο οι οποίοι εγκατέλειψαν την Ισπανία ύστερα από διαταγή των Καθολικών Βασιλέων, Φερνάντο και Ισαμπέλα, γιατί αρνούνταν να γίνουν χριστιανοί.

Αλλά για εκατοντάδες απ' αυτούς που έμειναν τότε στη χώρα και ασπάστηκαν το χριστιανισμό μετά τις τιμωρίες και τους διωγμούς, ήδη αφομοιωμένοι από τους ντόπιους, από γενιά σε γενιά, είναι μια έκπληξη να βλέπουν αυτή την πομπή των τιμωρημένων μια που αγνοούν παντελώς την ίδια τους την καταγωγή. Και είναι ο Σαντιάγο που τους παρουσιάζει για να τους γνωρίσει ο κόσμος. Αλλά ο αληθινός σκοπός του δεν είναι άλλος παρά να σκοτώσουν τον Ενρίκε, Δήμαρχο μιας πόλης της Καστίλης.
Τίτλος βιβλίου:Ο αφελής Δον Ανουσίμ
Υπότιτλος βιβλίου:Θέατρο
Εκδότης:Δωρικός
Συντελεστές βιβλίου:González Lasiziotaki, Delia (Συγγραφέας)
Στελλάτου, Χρυσάνθη (Μεταφραστής)
ISBN:9789602793305
Στοιχεία έκδοσης: 1993
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες