Η κρίση της κοινωνιολογικής θεωρίας

Τι πήγε λάθος;
Εκδότης:
Θεμέλιο
Έτος:
2000
ISBN:
9789603102724
Σελίδες:
298
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η κρίση της κοινωνιολογικής θεωρίας
Τιμή εκδότη:€15,90
Η τιμή μας: €14,31
Η κρίση της κοινωνιολογικής θεωρίας
Mε το βιβλίο αυτό ολοκληρώνεται η τριλογία του Νίκου Μουζέλη πάνω σε θέματα κοινωνιολογικής θεωρίας. H κρίση της κοινωνιολογικής θεωρίας αποτελεί μια έξοχη ανάλυση των κεντρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνιολογική θεωρία σήμερα και των μέσων για την επίλυσή τους.
Eξετάζοντας κριτικά διάφορες εξελίξεις που σημειώθηκαν στις μετα-παρσονικές θεωρητικές κατασκευές (διάφορες μικρο-κοινωνιολογικές προσεγγίσεις, η θεωρία της δομοποίησης του Giddens, η απεικονιστική κοινωνιολογία του Elias, η θεωρία της πρακτικής, ο νεολειτουργισμός, ο μετα-στρουκτουραλισμός), ο συγγραφέας επιχειρεί να εντοπίσει και να διαγνώσει τι έφταιξε στην εξέλιξη της κοινωνιολογικής θεωρίας αλλά και να προτείνει λύσεις για να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο. Γι’ αυτό επεξεργάζεται μια δέσμη εννοιών που μας βοηθούν να θεωρήσουμε κάτω από νέο πρίσμα τις συνεχιζόμενες συζητήσεις και διαμάχες για τη φύση των λειτουργικών ερμηνειών, τη διάκριση φορέας/δομή, τις συζεύξεις της μικρο- και μακρο-διάστασης, την αντιπαράθεση μεταξύ κοινωνικής και κοινωνιολογικής θεωρίας και ούτω καθεξής.
Tο βιβλίο του Nίκου Mουζέλη αποτελεί αναγκαίο και ουσιαστικό ανάγνωσμα για όσους ενδιαφέρονται να βρίσκονται σε στενή επαφή με τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο της κατασκευής θεωρίας στις κοινωνικές επιστήμες.
Τίτλος βιβλίου:Η κρίση της κοινωνιολογικής θεωρίας
Υπότιτλος βιβλίου:Τι πήγε λάθος;
Εκδότης:Θεμέλιο
Συντελεστές βιβλίου:Μουζέλης, Νίκος Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603102724
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2000
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες